15 Jan
15Jan

Foraje puturi  - Foraje puturi pret ieftin - Denisipari puturi apa pret - Cit costa un put forat de apa - Cit dureaza un put forat de apa - Ce diametru se foloseste la un put forat - 


Cât costă un put forat de apa profesional.


   Costul forajului depinde de mai mulți factori: adâncime, diametru, tipul de rocă în care se forează, probleme specifice zonei, calitatea materialelor folosite, calitatea operațiunilor executate, tehnologia de foraj folosita. Din aceste motive, fiecare ofertă trebuie personalizată, citind conținutul acestei pagini, o să  gasiți pașii ce trebuie să îi urmați, dacă doriți să obțineți o ofertă scrisă pentru forarea unui puț de apă profesional de către specialiști în domeniu, cu zeci de ani de experiență.

Pentru a afla cat costa un foraj de apa profesional, avem nevoie de o locație cât mai exactă de unde doriți forajul, mai exact coordonatele de pe google maps, cu ajutorul unei locati, precum și date referitoare la alte foraje executate in zona de interes, totul în mod gratuit, iar pe baza datelor colectate vă vom elabora o ofertă. 

 Vă recomandăm să executați foraje puturi apa cu echipe de profesioniști care știu să vă spună dacă exista apă, sau daca nu există apă să vă spună care sunt șansele să se gasească apă, ce acvifer vă recomadă sa captați, astfel încât să nu aruncați banii pe fereastră, deoacece în acest domeniu se lucrează cu plăți în avans, în general 50 % din valoare, iar apoi o să fie aproape imposibil să recuperați banii.

Dar haideți până atunci să învățăm câteva lucruri extrem de utile pentru cei ce ce doresc să foreze un put de apa. 


Ce inseamna un put de mica adancime? Dar un foraj de medie sau mare adancime .


Un put de mica adancime inseamna un foraj put de apa ce se poate fora manula la o adancie intre 1maxim 30m.

Exista mai multe clasificari privind adancimea forajelor de apa, o clasificare populara o gasiti mai jos:

 puturi de mica adancime intre 1 – 30 m

 puturi de adancime medie intre 40 – 150 m

 puturi de mare adancime intre 150 – 300 m

 Exista mai multe motive pentru care forarea unui put de apa se realizeza la medie sau mare adancime, cum ar fi: captarea unui anumit acvifer, inexistenta apei la mica sau medie adancime, obtinerea unui debit mai mare etc. 

Forajele de mica adancime se executa in general pentru irigarea gazonului sau pentru captarea apei in scop tehnologic, deoarece apa de suprafata este supusa si sustrasa pe diametre mai mare de exemplu pe tubure de- 160mm, 200mm, 250mm,300mm iar debitul este intre 1000si 5000l/ora in functie de zona existenta a forajului de put.


La ce adâncime trebuie forat  Există apă în subteran unde doresc puțul. 


După ce am primit coordonatele beneficizrului si mai multe informatii despre zona si cererea in sine a forajului de put, vom studia zona din punct de vedere hidrogeologic și geologic. Vom analiza toate informațiile apoi se va estima o adâncime și se va recomanda captarea anumitor acvifere freatice de apa cu un debit de apa calitativ. Adancimea din ofertă în 90 % din cazuri, va fi foarte aproape de adâcimea finală. În zonele muntoase problema se schimbă radical, în aceste zone, apa circulă prin fisuri de rocă, iar pentru ca să existe apă, trebuie ca roca sa fie fisurată iar fisura să fie circulată de apă. 

În unele zone vă putem garanta prezența apei 100%, în alte zone o să vă spunem care sunt șansele să găsim apă. Apă limpede cu un debit care să vă satisfacă nevoile, nu se poate găsi oriunde și la orice adâncime

Noi suntem transparenți si preferăm să fiți informat pentru a lua decizia care considerați dumneavoastră că e corectă, fie ca hotărâți să faceți un puț sau nu cu noi.

.Există zone în care apa se găsește după o anumită adâncime iar dacă executantul de foraje nu cunoaște cum să verifice zona din punct de vedere hidrogeologic, o să aveți în loc de un puț de apă o gaură în pământ și bani pierduți, de exemplu dacă apa în o zonă se gasește după 50 m, iar forajul se execută la 35 m, nu veți avea apă în putul forat. Sunt zone în Romania, unde poți fora un put pentru apa la peste 100m și nu găsești apă Dar atunci când alegeți să lucrați cu un profesionist acesta vă va scuti de multe dureri de cap.

Nu există o adâncime standard la care trebuie forat un put de apa. Noi foram puturi si la 100m si va oferi garntat apa, uneori un foraj la 100m e prea mult, alteori prea putin, depinde de zona unde se dorește forajul, practic în funcție de ce dorește clientul (calitate și debit) vom studia zona și vă vom oferi o consultanța în mod gratuit.


Ce diametru sa aleg pentru un put de apa forat.


Dacă doriți un foraj pentru uz casnic în zone de campie sau deal, este suficient un diametru de 125 mm, de pe care puteți exploata un debit constant intre 1000 si 3000 mc/oră. În cazul în care doriți un foraj pentru aplicații industriale, trebuie să ne comunicați de ce debit aveți nevoie în mc/oră și noi o să vă recomandăm un diametru în funcție de nevoile dumneavoastră, deoarece cu cât crește diametrul, crește și prețul, tubulatura are un pret mai mare, timpul de execuție este mai mare, iar nimeni nu vrea sa cheltuie banii și să cumpere ceva de care nu are nevoie. 

Să plătești un foraj cu un diametru mai mare decât ai nevoie, e ca și cum ai cumpara o mașină de curse ce poate circula cu 300 km/oră iar aceasta să fie folosită doar în oraș. nu are sens.

Dar ee asemenea dacă se alege un diametru prea mic, nu va permite trecerea debitului dorit, suprafața activă a filtrului nefiind suficientă, iar dacă alegeți greșit executantul de foraje, e posibil să aveți nevoie de 2 puțuri în loc de unul. 

Am mai întâlnit situația în care beneficiarul dorea să alimenteze cu apă casa și să își irige gazonul, iar persoana ce urma sa îi execute sistemul de irigații îi spunea că are nevoie de 10 mc/oră, ceea ce înseamnă deja un foraj industrial. Vă dați seama că deja ceva nu sună bine, se dorește un foraj pentru uz casnic, dar solicită un foraj cu debit industrial. Problema e că accea persoană ce urma să execute sistemul de irigații, și a solicitat debitul de 10 mc/oră, se gândea să execute un sistem de irigați în care toată suprafața să se irige o singură dată, pentru că e mai simplu, se execută un sigur traseu. 

Irigarea gazonului trebuie să se realizeze sectorial, iar calculul se face pornind de la debitul obținut din foraj, nu invers

Practic avem un debit al forajului și o suprafată de irigat, și în funcție de debitul necesar pentru fiecare asperor, va rezulta numarul de aspersoare ce pot funcționa simultan. În acest fel costul forajului va fi mai mic, nu vă va trebui un foraj industrial. 


Cum se foreaza puturi de apa profesionale.


Acest subcapitol se referea la executia de foraje puturi de apa folosind tehnologia cu circulatie directa de noroi. Este cea mai des intalnita tehnologie de foraj si presupune recircularea unui noroi de foraj in gaura sapata. In acest mod se formeaza o turta de noroi in interiorul gaurii de sonda care va crea o presiune pe peretele gaurii de sonda iar acest lucru va prevenii prabusirea peretelui gaurii de sonda.


STABILIREA LOCULUI UNDE SE FOREZA PUTUL DE APA.

Beneficiarul se va consulta cu sondorul șef și vor stabili unde se va executa forajul de apa. Bineînteles beneficiarul decide locația, dar trebuie ținut cont, dacă se poate monta instalația și executa puțul de apa acolo unde se dorește de catre beneficiar.  În cazul în care, terenul pe care se dorește execuția puțului de apa este în pantă, dacă executați puțul la baza pantei, o să plătiți mai puțin. Dacă se execută la vârful pantei, diferența de nivel dintre bază și vârful pantei trebuie forată și nu vă va aduce nici un beneficiu, doar un cost. 

 Forarea putului cu diametrul de 160 mm In prima panza freatica a putului de apa se va face cu o sapa cu diametrul de 220 mm pentru introducemargaritarul pentru filtrarea apei.

Forarea putului cu diametrul de 200 mm Ia cea de adoua  panza freatica de apa se va face cu o sapa de foraj cu diametrul de 280 mm pentru introduce margaritarul pentru filtrarea apei.

Introducerea tubulaturi PVC Daca se executa foraje puturi profesionale, automat trebuie sa se foloseasca o tubulatura fabricata pentru speciala pentru foraje de apa. Nu tevi de canalizare sau tuburi pentru cabluri pe post de tubulatura.
Tubarea forajului de apa profesional se face doar cu tubulatura  pvc albastra ce au fante tip screen pe suprafața activă între 4 – 7% sau fante tip Johnson cu suprafața activă 20-30%. Diametrul fantelor se va alege de către specialist în funcție de proiect, precum și clasa de rezistență a tubulaturii, absolut necesară pentru a face față presiunii litostatice.
O alegere greșită a fantelor conduce la diminuarea debitului ce poate fi exploatat și la costuri mai mari de pompare. Dacă se alege o fantă prea mare, nu se poate pune nisip cuarț cu diferite granulometri 0,8 – 2 mm, 1 – 2 mm, 1,5 – 2 mm,  1 – 3 mm iar apa extrasă va fi plină cu nisip. Iar dacă fanta aleasă e prea mică în timpul tubării există riscul major ca acestea să fie colmatate, rezultând scăderea drastică a debitului ce poate fi exploatat.

Centrorii si piesa de fund pentru foraje puturi.

Deasupra sistemului de foraj de monteza piese ce se numesc centrori, aceștia au rolul de a menține saparea putui dretp centrată. Acest aspect are o contributie importanta pentru o lucrare de calitate si un put pe termen lung cu apa limpede.În cazul în care tubul perforat (filtrul) se lipește de peretele găurii de foraj, acel puț forat va genera nisip în exploatare, iar nisipul la forajele de apa înseamnă mari dureri de cap, daca putul nu se foreza drept si va da batai de cap atât pentru beneficiar cât și pentru executant.

 Introducerea pietrisului, margaritarului este esentiala in zona filtrelor si chiar inbracarea tulbulaturi din pvc pana sus acest lucru facanduse controlt profesional. Acestă alegere fiind extrem de importantă, doarece un foraj ce nu are margaritarul corect ales, va crea mari probleme deoarece pompa va trage forte mult nisip fin din panza fratica. Margaritarul are rolul de filtrare, practic se crează un filtru natural pentru o apa limpede.


DECANTORUL PISA DE FUND A PUTULUI DE APA.


 Decantorul este un (tub neperforat) ce se introduce în partea de jos a forajului. Acesta are rolul de a colecta particulele foarte fine ajunse în interiorul forajului. Este forarte important ca forajul să fie prevazut cu decantor, deoarece dacă se pune doar filtru, particulele fine ce ajung în foraj se vor decanta gravitațional și vor obtura fantele tubulaturii, iar debitul va începe să scadă. Întreținerea puțului prevăzut cu decantor se face mai rar, deoarece durează mai mult  până se umple decantorul și apoi se trece la obturarea filtrelor.

LIMPEZIREA PUTULUI DE APA DUPA FORAJ.


Limpezirea puțului de apa se va face cu pompa mamuth, beneficiarului predânduise o apă limpede , fară impurități fizice.  

Desigur, sunt enunțate doar câteva etape și descrise sumar, forarea puturilor de apa este foarte complexă și necesită cunoștințe și experientă foarte solidă ce se dobândesc în ani de zile, în general sunt firme locale care învată solul din zona lor și execută foraje așa cum pot și știu.

Aspect
Foraje puturi  apa de medie si  adancime profesionale
Foraje puturi de mica adancime.
Adancime
Sunt foraje puturi executate la adancimi cuprinse intre 50 si 300 m. Practic ne referim la foraje de adancime medie si mare, puturi de apa profesioanale
Sunt foraje puturi cu adancimi cuprinse intre 1 si 40 m. Practic ne referim la foraje de mica adancime
Calitatea tubulaturii PVC
Se foloseste tubulatura special destinata pentru foraje de apa, albastra.
Se foloseste o tubulatura ce cu diametre mai mari pentru foraje puturi de apa albastre.
Tipul de foraj
Forarea putului de apa se face cu utilaj mecanizat actionat hidraulic. Sunt utilaje profesionale capabile sa foreze in orice tip de roci, de la roci moi pana la roci dure
Saparea se face cu utilaje rudimentare sau se executa manual.
Acviferul captat
Se capteaza acvifere de adancime, ce ofera un debit de apa constant 
Se capteaza primul strat acvifer numit si panza freatica sau unele zone cel de al doilea strar acvifer.
Margaritar 4-8mm
Se introduce margaritat special pentru foraje puturi de apa profesionele in vederea filtrarii apei.  Cu acest margaritar se va impacheta filtrele si tuburile din PVC pana sus.
Se introduce pietris margaritar in putul forat, avand granulometrie 4 - 8 mm
Izolarea stratelor de suprafata
Este o operatiune absolut necesara pentru forajele de apa profesionale.
Nu se face, pentru ca se foreaza pentru a capta primul sau cea de adoua panza fratica.



CIT DUREAZA TIMPUL UNUI FORAJ PUT APA.


 Timpul de execuție este influențat de mai mulți factori, contează dacă e vara sau iarnă, deoarece iarna e frig și nu se poate lucra ca și atunci când e cald. Se pot executa foraje și iarna, înghețul nu e un imediment în execuția forajelor, deorarece utilajele hidraulice au suficientă forța încat sa perforeze solul înghețat și oricum pământul nu îngheață decât până la 1,1 m. 

Iarna de asemenea ziua de lucru e mai scurtă deoarece se înoptează mai repede.Mai contează adâncimea la care se doreste forarea puturilor de apa , nu e tot una să execuți foraje de apa la 50m sau de 100m sau 300 m.

Alt aspect e diametrul dorit, cu cât crește diametrul crește și timpul necesar execuției, de asemenea se pot întâlni situații neprevăzute.În general un puț se execută în 3 până la 7 zile iar dacă sunt foraje de diametre mari, adânci, în zone dificile se poate ajunge până la 14 – 21 de zile. 

Acești timpi de execuție sunt pentru utilajele mecanice acționate hidraulic, noi doar utilaje mecanice acționate hidraulic folosim, cei ce sapă manual au posibilitatea să nu termine niciodată forajul, deoarece uneori întâlnesc plăci de rocă mai dure și nu le pot perfora sau alteori apar probleme de execuție și nu se mai descurcă și spun că au dat de rocă dură și nu mai pot continua, în acest caz dispar cu cați bani au reușit să primească până atunci.


Care e diferența dintre foraje puțuri de apă și o fântâni.


 Acestea spect se refera in principal la calitatea apei si debitul ce poate fi exploatat.     Fântânile sunt construcții pe tuburi din beton iar foraje de apa sau puțurile de apa sunt contrucții pe tuburi din PVC. Fantanile capteaza primul strat de apa intalnit, numit panza freatica sau acviferul freatic, care este supus poluarii, iar in multe zone, apa din fantana scade foarte mult vara, pana la secare.       Forajele de apa sau puturile capteaza un acvifer din adancime, nesupus poluarii care ofera un debit constant 24 din 24 de ore 365 de zile pe an.  


De ce suprafață e nevoie pentru forarea unui put de apă .


1.Suprafața necesară depinde de utilajul ce va fi folosit la forarea putului de apa, în general un spatiu de 3m lațime x 3m lungime e suficient, iar unde se va fora trebuie să fie o înaltime liberă de 5 m, deoarece trebuie să se ridice turla când se forează și se tubează, bineînteles că utilajul nu se transportă cu turla deschisă, pe unde trece utilajul e suficient un spatiu de 140cm. 

2.Dacă aveți un spatiu mai mic, sau îngust, este obligatoriu să comunicați executantului ales acest aspect, pentru a vedea dacă utiajul lui poate să ajungă la locația dorită.


 PENTRU PROGRAMAREA UNUI FORAJ PUT DE APA SAU DENISIPARE DECULMATARE ORCARUI PUT DE APA SAU CURATARI SI REABILITARI PUTURI NE PUTETI SOLICITA  DE LUNI PANA DUMINICA INTEREVAL ORAR ORELE 8-22.

1. Foraje puturi . Foraje puturi apa cu cea mai clara oferta la foraje puturi apa. Oferim garantie la fiecare lucrare 36 luni. (Foraje puturi de mica adancime 10-35 m), la foraje puturi Bucuresti-Ilfov si toata tara.

2. Tipul tevi : Albastra cu filet;125mm,140 mm, 160mm, 200mm.

3. Tipul tevii: Albastra cu mufa;160mm, 200mm, 250mm.

4. Montaj pompa sumersibila la nevoie obtional 300 lei.

5. Deplasare rapida maxim 24 ore de la solicirate cereri.

6. Predarea putului complet : Intro zi maxim 2 in functie deadancime si de zona judetului de foraj.

7. Transportul inclus in pret, manopera si materilaele tubajului.

8. Sunati acum si cereti detali de oferte ale preturilor actualizate la tel. 0770441226 sau 0761957086 Domnu Adrian


Comentarii
* E-mailul nu va fi publicat pe site.